Home / Zdravlje i ljepota / Naučnici otkrili 20 najgorih vrsta bola i ne, na listi nema porođaja

Naučnici otkrili 20 najgorih vrsta bola i ne, na listi nema porođaja

Ko nikada nije imao kamen u bubregu ili neuralgiju trigeminalnog živca, taj ne zna šta je patnja.

Da li ste se ikada pitali da li više boli polomljeno rebro ili upaljeno slepo crevo? Ili možda pak probušeno plućno krilo ili udarac u testise? Nadamo se da nikada nećete na sopstvenoj koži saznati odgovor, a time se pozabavio sajt britanskog Nacionalnog servisa za zdravstvo.

Na listi se nalaze neka manje poznata stanja koja dovode do velikih bolova, kao što je neuralgija trigeminalnog živca. On se nalazi u glavi, a oni koji su, nažalost, imali to stanje, bol opisuju kao električni šok. Užasno iskustvo je i smrznuto rame, situacija u kojoj zglob postane tako uzak da je praktično nemoguće podići ruku.

Stavite štipaljku na uvo i gledajte kako vaši problemi nestaju

Lista najgorih 20 bolova ide ovako: zoster, klaster glavobolje, smrznuto rame, lomovi kostiju, kompleksni regionalni bolni sindrom, srčani udar, iskliznuće diska u kičmi, rak, artritis, migrena, išijas, kamen u bubregu, upala slepog creva, neuralgija trigeminusa, pankreatitis, giht, endometrioza, čir na želucu, fibromialgija i bol nakon operacije.

Jedan korisnik društvene mreže Reddit objasnio kroz kakav je pakao prošao pošto ga je, dok je bio u automobilu, udario kamion. Posle nesreće imao je 19 slomljenih kostiju, potres mozga i probušena pluća. Prvih sat-dva posle sudara je sve bilo u redu, a kaže da je imao i sreće pošto je pao u nesvest.

Tada su mu dali morfijum, a problemi su nastali kada je prestalo njegovo delovanje. Sledeća četiri meseca doživljavao je pravu agoniju, a lekari su morali i da mu indukuju komu jer je bolnica odjekivala od njegovog vrištanja.

Komentariši ovaj članak

Izvor: Atraktiva.in

O nama danilo

Vidi još

SRUŠEN VELIKI MIT: Normalan pritisak nije 120 sa 80, već…

Već godinama živimo u zabludi o tome šta je normalan krvni pritisak, a kada je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *