Home / Zdravlje i ljepota / ISTEŽETE VRAT I ON PUCKA: Živeli ste u zabludi sve vreme, evo šta se dešava u vašem telu

ISTEŽETE VRAT I ON PUCKA: Živeli ste u zabludi sve vreme, evo šta se dešava u vašem telu

Nema nikakve veze sa artritisom.

Morate biti svesni da istezanje i pucketanje vrata ne vodi odmah ka artritisu i drugim ozbiljnijim bolestima. Koliko ste ljudi sreli do sada da imaju ovu naviku i uživaju u tome, a možda se i vi jedni od tih. Teško je se osloboditi, jer pucketanje vrata i kičme opušta.

Pucanje u vratu je znak da se oslobađaju gasovi iz sinovijske tečnosti. Dok vam pucaju vrat ili kičma, oslobađa se kiseonik, azot i ugljen-dioksid, tako se stvara mehur koji sam od sebe puca. Tada dolazi do privremenog olakšanja.

Iako ova pucanja dovode do raznih bolesti, artritis nije jedna od njih. Donald L Uger je 30 godina puckao jednu ruku, da bi razrešio opšte poznatu misteriju o artritisu.

Ukoliko vam pucaju vrat, ramena ili kičma, verovatno je u pitanju ozbiljnija stvar, pa bi bilo poželjno da se javite lekaru.

Pucanje ima tendenciju da se istegnu ligamenti, a to ih čini manje stabilnim. Nestabilni ligamenti imaju manju šansu da izdrže težinu glave i to prouzrokuje bol. Ali to ne znači da pucanje kostiju ne implicira odmah probleme sa kičmom.

Ukoliko imate nedoumice sa bilo kojom od ovih metoda obratite se vašem lekaru.

biljnaapoteka.info

O nama cura

Vidi još

SRUŠEN VELIKI MIT: Normalan pritisak nije 120 sa 80, već…

Već godinama živimo u zabludi o tome šta je normalan krvni pritisak, a kada je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *