Home / Svijet i dešavanja / VOZAČI, OPREZNO! Nikako ne sedajte za volan TOKOM LETA pre nego što uradite OVU JAKO BITNU STVAR

VOZAČI, OPREZNO! Nikako ne sedajte za volan TOKOM LETA pre nego što uradite OVU JAKO BITNU STVAR

Nepisano je pravilo da većina ljudi pre nego što sedne za volan ode u WC, proveri da li su poneli novčanik i ključeve, kao i da li imaju dovoljno benzina. Ako se i vi tako ponašate, to znači da propuštate krucijalnu sitnicu koja vam čak može i spasiti život dok ste u saobraćaju.

voda

Foto: Profimedia

Naime, američko istraživanje otkrilo je da vožnja u dehidriranom stanju može da bude jednako opasna kao vožnja pod uticajem alkohola. Zato je vrlo važno, pogotovo kad je toplo vreme, popiti dovoljnu količinu vode pre nego što sednete za volan.

U američkom istraživanju ispitivalo se koliko će grešaka tokom simulirane vožnje ispitanici napraviti zavisno od toga koliko vode su pre vožnje popili.

Prvi dan ispitanici su na svakih sat vremena popili čašu vode i ukupno napravili 47 grešaka, a drugi dan svakih sat vremena popili su samo gutljaj vode i napravili ukupno 101 grešku, dakle – više nego dvostruko. Greške koje su činili bile su, između ostalog, vrludanje u traci, prelaženje preko trake, prekasno kočenje i slično.

Pitate se kako su vožnja i ispijanje dovoljne količine vode uopšte povezani? Istina je da ljudski mozak ne funkcioniše optimalno kad je organizam dehidriran.

Tako da, pre nego što sednete za volan obavezno popijte čašu vode.

srbijadanas.com

O nama danilo

Vidi još

Da bi dobila pare, trebalo je da 5 godina bude u braku sa milijarderom, izdržala je 5 godina i 3 meseca, i zaradila 200 MILIONA DOLARA!

Svetskim medijima odjeknula je vest da se 50-godišnja Dženet Džekson razvodi od milijardera Visama al Mana, i to …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *