Home / Zabava i zanimljivosti / Ajmo vozači, da vas vidimo: Pitanje na kojem padaju i najbolji! (FOTO)

Ajmo vozači, da vas vidimo: Pitanje na kojem padaju i najbolji! (FOTO)

Veliki broj iskusnih vozača koji svakodnevno koriste auto kao prevozno sredstvo, ubijeđeni su da su Flojd glavom i bradom, te da svaki problem u saobraćaju rješavaju kao od šale.

Baš zbog njih, potrudili smo se da nađemo najteže pitanje, na koje odgovor daju u sekundi, a ne primjete jednu začkoljicu i – ne daju tačan odgovor.

Odavno je poznato da su na testovima najteža pitanja ona sa “raskrsnicama“, tj slike gde prateći pravila i saobraćajne znakove, budući vozač treba da procijeni koje vozilo ima prednost, i upiše kojim redoslijedom vozila prolaze raskrsnicu.

Ova fotka vam djeluje jednostavno? Hajde, riješite je i dobro zapamtite kojim redoslijedom automobili prolaze.

Napominjemo da ovog konkretnog pitanja nema na testu za polaganje, jer, prema mišljenju instruktora vožnje nijedno pitanje nije nerješivo, i budući vozači često test riješe perfektno, ali u auto školi “Zeleno svetlo” baš ovo pitanje navode kao idealan primjer za nepromišljene greške čak i iskusnih vozača.

Ponuđeni odgovori:

Nemam pojma, preteško je!
Niko nema prednost
Crveni, žuti, plavi
Plavi, žuti, crveni
Crveni, plavi, žuti
Plavi, crveni, žuti
Žuti, crveni, plavi
Žuti, plavi, crveni
Ne vozim, pa ne poznajem pravila prednosti
U komentaru nam obavezno upišite vaše mišljenje.

raskrsnica-foto

RJEŠENJE: *Crveni, plavi, žuti*

Obrazloženje zašto je to tako.

 – Ova raskrsnica regulisana je saobraćajnim znakovima. Redoslijed prolaska na ovoj raskrsnici je sljedeći: crveni putnički automobil jer on ide putem sa prvenstvom prolaza, zatim prolazi plavi putnički automobil, iako ide sa znaka “stop”, i na kraju ide žuti putnički automobil koji skreće lijevo – kaže za Telegraf Milenko Jezdimirović, dipl. inž. saobraćaja iz auto škole “Zeleno svetlo”.

Gdje vozači ovde najčešće griješe?

– Kad vide znak obaveznog zaustavljanja i znak ustupanja prvenstva prolaza, i jedan i drugi znak govore da se nalazite na sporednom putu, uz obavezu da imate i znak “stop” da se zaustavite, a sa druge strane imate trougao da ustupite prvenstvo prolaza. Što praktično znači, da između ova dva vozila – žutog i plavog, primjenjujemo takozvano pravilo susretanja. To znači da vozač koji zadržava pravac ima prednost u odnosu na onog koji skreće lijevo – objašnjava Jezdimirović.

Izvor: telegraf.rs

O nama cura

Vidi još

Ovakvu scenu još niste videli: Žena uhvatila muža sa ljubavnicom! (VIDEO)

Žena je uhvatila nevernog supruga kako je varao dok je sedeo u kafiću sa svojom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *