Home / Svijet i dešavanja / NAJBOLJI SNAJPERISTA LEGIJE STRANACA JE SRBIN IZ JSO !

NAJBOLJI SNAJPERISTA LEGIJE STRANACA JE SRBIN IZ JSO !

Bivši pripadnik Jedinice za specijale operacije (JSO) je poslije rasformiranja te jedinice prešao u Žandarmeriju. Iskusan pripadnik JSO koji je prošao rat na Kosovu i sve muke koje su ih snalazile (poznate i nepoznate) nije mogao ostati u toj formaciji zbog, kako kaže, lošeg odnosa među ljudima s kojima je počeo raditi, nedostaka iskustva i profesionalnosti.

Odlučio se na najtežu životnu varijantu, prijaviti se u Legiju stranaca i služiti drugoj državi i drugoj službi, odnosno formaciji. Poslije svih procjena i ispitivanja primljen je u tu veliku obitelj, krenula je obuka i sve ostalo što ide za vrijeme prva 4 mjeseca temeljne obuke. Poslije obuke je tražio da prijeđe u 2. REP i kao najbolje rangiran to je i dobio. U toj regimenti je opet morao se privikava na druge ljude, pravila, tradiciju koja tamo vlada itd. Starješine koje su radile s njim su shvatile da ima veliki potencijal, da zna više od ostalih i da dobro poznaje vojnički poziv i da nije kao ostali legionari, pa je ubrzo odradio staž za kaporala (desetar kod nas), a poslije i mnoge druge staze.

Vrijedan, sposoban, dobar sportaš zaslužio je povjerenje starješina i ponuđeno mu je mjesto snajperiste (prije toga je bio u tvrtki za borbu u urbanim uvjetima). Vrlo brzo je opravdao povjerenje koje mu je povjereno i dokazao je da se vrlo dobro snalazi u ulozi snajperiste. Praksa i znanje koje je imao prije Legije su mu dobro došli i ubrzo je postao jedan od vodećih snajperist u 2. repu. S obzirom na svoje znanje i iskustvo, postao je najbolji snajperist u Legiji stranaca.

(ispredsvih)

O nama danilo

Vidi još

Da bi dobila pare, trebalo je da 5 godina bude u braku sa milijarderom, izdržala je 5 godina i 3 meseca, i zaradila 200 MILIONA DOLARA!

Svetskim medijima odjeknula je vest da se 50-godišnja Dženet Džekson razvodi od milijardera Visama al Mana, i to …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *