Home / Svijet i dešavanja / NE UME DA ČITA, PIŠE, NITI DA GLEDA NA SAT: Kidnapovan ruski dečak pronađen posle 16 godina!

NE UME DA ČITA, PIŠE, NITI DA GLEDA NA SAT: Kidnapovan ruski dečak pronađen posle 16 godina!

Dečak otet 2000. godine, kada je imao samo šest godina, a za koga se godinama verovalo da je mrtav, nađen je na jugu Rusije, pošto je uspeo da pobegne iz romskog naselja.

Ovaj 22-godišnji mladić uopšte nije išao u školu i nema nikakvo formalno obrazovanje. Njegovi biološki roditelji su u međuvremenu umrli i njegova budućnost je neizvesna, piše Raša tudej.

Krajem jula policajci su naišli na beskućnika kako spava u nečijem parkiranom kamionetu blizu Volgograda.

Plavokosi mladić odveden je u policijsku stanicu, a kada su mu zatražili dokumenta rekao je da ih nema i da je rom po imenu Dmitri Mikhaj.

“Da li si siguran? Jesi li se pogledao u ogledalo? Suviše si ti plav”, prepričao je njihov susret policajac za ruske novine Komsomolskaja Pravda.

Mladić je tada rekao da to nije njegovo pravo ime, da se samo seća da se nekada zvao Vasili, da je bio otet kada se sa pijace na kojoj je radila njegova majka, vraćao kući.

 

Policija je otvorila dosijee sa nestalim osobama. Osim ovih površnih sećanja, dečak je na sebi imao nešto što ga nesumnjivo identifikuje – beleg na grudima.

Vrlo brzo policajci su našli dosije – šestogodišnji Vasilij Musofranov, kome su tada nedostajal dva prednja zuba, i koji ima beleg na grudima, nestao je pre tačno 16 godina u malom mestu Šakti, 350 kilometara odatle. Njegov nestanak kasnije je vođen kao nerešeno ubistvo.

Njegovi roditelji, na žalost, u međuvremenu su umrli.

Kako bi bilo 100 posto sigurni, policija je zahtevala ekshumaciju oca i DNK test je potvrdio da je ovaj mladić njegov sin.

Ubrzo nakon ovog otkrića uhapšeni su 48-godišnja žena i 46-godišnji muškarac pod sumnjom da su kidnapovali dečaka i oni su priznali delo.

57a636f4c461885c068b45aa

Vasilij je svoje kidnapere zvao mama i tata, a ostalu decu braća i sestre.

“U početku sam bio uplašen, posle sam se nekako navikao”, ispričao je.

Godinama je radio za njih, a prošle godine odlučio je da pobegne. Dok ne bude odlučeno gde će živeti nadalje, budući da je ostao bez svoje porodice, smešten je u hraniteljsku porodicu.

Bez obzira na sve muke i nedaće koje je prošao, srećan je što je dotadašnjem životu došao kraj.

 

(Izvor: BKTVNews)

O nama danilo

Vidi još

Da bi dobila pare, trebalo je da 5 godina bude u braku sa milijarderom, izdržala je 5 godina i 3 meseca, i zaradila 200 MILIONA DOLARA!

Svetskim medijima odjeknula je vest da se 50-godišnja Dženet Džekson razvodi od milijardera Visama al Mana, i to …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *