Home / Svijet i dešavanja / Racija na Vlašiću: Na “privatnoj zabavi” uhapšeno 18 osoba

Racija na Vlašiću: Na “privatnoj zabavi” uhapšeno 18 osoba

Službenici MUP-a Srednjo-bosanskog kantona priveli su sinoć 18 osoba na Vlašiću, zbog postojanja sumnje na zloupotrebu opojnih droga.

Tako je nastavljena provedba akcija na sprečavanju zloupotrebe opojnih droga na području srednje Bosne.

Izvršen je pregled objekta i oko 100 prisutnih osoba, a kod čak 18 osoba su pronađene materije za koje se sumnja da je u pitanju opojna droga heroin, speed, ekstazi i marihuana, kao i pribor za konzumiranje i pripremu doza – dozatori, drobilice i epruvete.

Osobe koje su privedene u akciji su s područja Sarajeva, Zenice, Tuzle, Lukavca, Živinica, Zavidovića, Kaknja, Kiseljaka, Busovače i Travnika.

– Kako bi se zaštitio turistički biser Vlašić – Babanovac od pošasti droge i omogučio neometan boravak velikog broja gostiju, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i stranih gostiju, službenici policije izvršili su raciju u ugostiteljskom objektu „Pivnica Vlašić“. Racija je izvedena nakon prikupljenih saznanja da se održava „tehno party“, na koji su gosti pozvani putem društvenih mreža, te da se očekuje dolazak većeg broja osoba osumnjičenih za zloupotrebu opojnih droga – pojasnio nam je Rusmir Prohan, portparol MUP-a SBK.

Objekt „Pivnica Vlašić“ je tokom prošle sedmice zapečaćen prilikom zajedničke akcije policije i inspekcije, ali da su korisnici prostora povrijedili zapečaćeni prostor, zatamnili prozore i stavili natpis „privatna zabava“.

avaz.ba

O nama danilo

Vidi još

Da bi dobila pare, trebalo je da 5 godina bude u braku sa milijarderom, izdržala je 5 godina i 3 meseca, i zaradila 200 MILIONA DOLARA!

Svetskim medijima odjeknula je vest da se 50-godišnja Dženet Džekson razvodi od milijardera Visama al Mana, i to …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *