Home / Zabava i zanimljivosti / SNIMKA KOJA LEDI KRV U ŽILAMA: S lešom krave dogodilo se nešto potpuno neobjašnjivo, a kamera je sve slučajno snimila!

SNIMKA KOJA LEDI KRV U ŽILAMA: S lešom krave dogodilo se nešto potpuno neobjašnjivo, a kamera je sve slučajno snimila!

National Geographic objavio je snimku jazavca koji pokapa kravu. Takvo nešto nikad ranije nije viđeno, naime jazavci su poznati po tome što pokapaju zalihe hrane, kao što su miševi ili mačke, no nitko nije mislio da bi se jazavac upustio u ovakvo što, pokapanje tijela koje je četiri puta teže i veće od njega samoga.

Sasvim slučajno otkriće

Snimka je s Grassy Mountainsa u Utahu, a Ethan Frehner, koji je glavni autor rada o ovom otkriću za časopis Western North American Naturalist je rekao kako se radi o ponašanju koje prije nije bilo poznato. “Gledanje jazavca kako se upušta o ovo veliko iskapanje je impresvno. Oni su zagonetna vrsta, veći dio života provedu pod zemljom ili krećući se noću. Teško je to pratiti”, kaže, prenosi Independent.

Njegov kolega Evan Buechley snimio je ovaj video sasvim slučajno, Zapravo je išao u šumu kako bi izučavao supove i druge velike ptice. Postavio je sedam tijela mrtve teladi kako bi privukao ptice. No,nakon tjedan dana kad je išao provjeriti situaciju primijetio je da jedna lešina nedostaje.

“Kada sam prvi put išao bio sam uvjeren da nitko neće maknuti lešine, bile su teške.” Mislio je da ga je odvukao lav, nije pronašao ništa pa je odlučio pogledati snimku s kamere. Tada je uočio da je sve bilo djelo jednog jazavca. Fasinantni video pokazuje kako je pokrio tijelo mrtve životinje kako bi mu meso dulje ostalo svježe, kao da ga stavlja u hladnjak. U jednom trenutku je, kaže Buechlay, izgledao kao da zuri u kameru. Djelovao je sretno,kaže.

“Veliki mrtvi kopitar može pružiti tonu resursa. Do sada smo na trupla koja smo ostavljali mamili mnoge gavrane, orlove, supove, lisice i kojote. Mnogo je životinja koje su mogle koristiti ovaj resurs, ali jazavac ga je jednostavno monopolizirao.”

telegram.hr

O nama danilo

Vidi još

Ovakvu scenu još niste videli: Žena uhvatila muža sa ljubavnicom! (VIDEO)

Žena je uhvatila nevernog supruga kako je varao dok je sedeo u kafiću sa svojom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *