Home / Zabava i zanimljivosti / SIMBOL SERIJE SREĆNI LJUDI: Obišli smo RANČ PROKLETIH u Beogradu i tamo zatekli ČISTU EGZOTIKU! (FOTO)

SIMBOL SERIJE SREĆNI LJUDI: Obišli smo RANČ PROKLETIH u Beogradu i tamo zatekli ČISTU EGZOTIKU! (FOTO)

Dvadeset godina od premijere “Srećnih ljudi” trošne kućice u kojima su živeli “rančeri” izgledaju u skladu sa nazivom iz ove popularne serije.

Premijerno emitovana sredinom devedesetih godina, serija “Srećni ljudi” jedan je od najpopularnijih proizvoda državne televizije, zemlje koja se u periodu emitovanja suočila sa ogromnim političkim, ekonomskim i društvenim problemima. Pažnju miliona gledalaca, privlačila je pre svega dinamična fabula ali i sjajna glumačka ekipa koja je učestvovala u realizaciji serije.

 

Tokom poslednjih dvadeset godina reprizirana je nebrojeno puta, a prema nekim istraživanjima, svakodnevno privlači pažnju i do dva miliona ljudi, uprkos tome što se tekst koji izgovaraju akteri zna napamet.

Neke od najčešće citiranih replika izgovorene su na “Ranču prokletih”, specifičnoj lokaciji koja je po svom imenu, ali i izgledu, bila simbol “egzotike” kada je reč o minimumu životnih uslova u prestonici.

 

Priča kaže da je malo dvorište u kome su se nalazile četiri prizemne kuće “starosedelaca” trebalo da ode u prošlost, a njegovi stanari u neki bolji i komforniji život. Zbog imovinsko-pravnih odnosa, ali i urbanističkog plana koji ne odgovara stanarima, rušenje se nikada nije dogodilo, a komunalni problemi stanara su se množili.

 

Ni danas, 20 godina posle premijere, ova lokacija ne izgleda bolje

 

Trošne kućice u kojima su “živeli” Veliborka Prodanović (Ružica Sokić), Smiljka Miljković (Eva Ras), Cana Fontana (Žiža Stojanović) i Ilija Pandurović (Dušan Poček), posle dve decenije od snimanja još uvek se nalaze u Ulici Lazara Sočice na Voždovcu. Nije se mnogo promenila od vremena kada je snimano, a i domovi “rančera” danas izgledaju u skladu sa nazivom iz serije. 

 

Zajedničko dvorište koje na malim ekranima deluje vrlo teskobno, uživo izgleda još skučenije, a od ulice ga deli visoka ograda od pletene žice. Pomoćne prostorije iz kojih Ilija Pandurović iznosi puževe, koji su se zapatili usled poplave, takođe su popustile pod zubom vremena.

 

Ispucale fasade stambenih jedinica gde se odvija uzbudljivi život stanara, svedoče da se od izgradnje ovde skoro ništa nije promenilo.

 

Sudbinu ovog pitoresknog stambenog kompleksa deli i prepoznatljiva česma koja je takođe oronula. U trenutku naše posete nije bilo raspoloženih za razgovor o ovoj filmskoj lokaciji, pa je njena funkcionalnost ostala nepoznanica. Bilo bi sjajno ukoliko bi, posle pucanja cevi, ponovo potekla voda iz nje, kao onda kada su prijatelji Cane Fontane na njoj krepili duh i telo posle burne noći.

 

Jedina dobra stvar je što u blizini “Ranča prokletih” nema niti jednog solitera. U suprotnom, teško bi Ranč preživeo još jedno od dobro poznatih “bombardovanja” iz popularne serije.

dnevno.rs

O nama danilo

Vidi još

Ovakvu scenu još niste videli: Žena uhvatila muža sa ljubavnicom! (VIDEO)

Žena je uhvatila nevernog supruga kako je varao dok je sedeo u kafiću sa svojom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *