Home / Svijet i dešavanja / PROBUDILA SAM SE I VIDELA DA MI JE NOGA PREKO NOĆI ISTRULILA: Stravična ispovest devojke ostavlja bez reči (VIDEO)

PROBUDILA SAM SE I VIDELA DA MI JE NOGA PREKO NOĆI ISTRULILA: Stravična ispovest devojke ostavlja bez reči (VIDEO)

– Ove ruke nisu zdrave. Otežavaju tvoj oporavak. Lekari žele da ih amputiraju, kako bi preživela – rekao joj je otacEjmi Koplend, mlada Amerikanka, imala je velike planove u životu. U leto 2012. spremala se za magistarske studije psihologije, bila je u stabilnoj vezi i radila je kao konobarica, da zaradi za džeparac. 

A onda je sve pošlo po zlu…

Ejmi je završila s poslom 1. maja, i otišla je kod koleginice. Odlučile su da se kupaju u obližnjem potoku, iznad kojeg se nalazila jedna žica za ljuljanje.

Isprva je sve bilo u redu, ali odjednom je čula glasni prasak i žica je pukla. Pala je na oštro kamenje i završila u bolnici s više od 20 šavova.

– Nekoliko dana posle povrede shvatila sam da nešto nije u redu. Usprkos redovnom korišćenju antibiotika, noga nije reagovala. Činilo se da se bol širi po ostalim delovima tijela. Jednog jutra sam se probudila i otkrila da čitava leva noga izgleda kao da trune. Nisam mogla da pričam i osećala sam se kao da umirem – ispričala je Ejmi u ispovesti za Time.

U bolnici su joj brzo otkrili nekrotični fasciitis, bolest poznatu i kao bakterija koja jede meso. Antibiotici nisu delovali i svi su bili svesni da lekari moraju nešto pod hitno da naprave ili će je bakterija ubiti.

U bolnici su tražili od njenih roditelja dopuštenje da joj amputiraju levu nogu i deo abdomena kako bi zaustavili širenje bakterije.

– Ne sjećam se tih operacija zato što sam bila na aparatima i često sam bila u nesesti. Roditelji su mi kasnije pričali da sam ih svaki put kad bih se probudila ispitivala gde sam – proseća se Ejmi.

Nekoliko dana posle operacije, seća se, otac je sedeo pored njenog kreveta, držao je njene ruke i rekao joj je:

– Ejmi, ove ruke nisu zdrave. Otežavaju tvoj oporavak. Lekari žele da ih amputiraju, a žele i stopalo da ti amputiraju kako bi osigurali najbolje šanse za tvoje preživljavanje.

Pristala je. Više joj nijedan od udova nije bio ceo. Sve je amputirano.

– Tek nekoliko nedelja nakon operacije, kad sam počela s fizioterapijom, počela sam da oplakujemi gubitak udova. Dok sam učila kako da jedem, kako da perem zube, kako da se obučem i sve to bez ruku, odlučila sam da ću ići napred. Zahvaljujući podršci svih oko mene uspela sam da pobedim bol – priča Ejmi.

Ejmi je prošla kroz apstinentsku krizu kad je prestala sa uzimanjem tableta protiv bolova. Raskinula je sa dotadašnjim dečkom i kaže da je puno plakala.

Ipak, uspela je: završila je svoje obrazovanje i sada radi kao psihoterapeut. Upoznala je novog dečka, s kojim je već dve godine.

– Ljudi žele da me žale, ali ja vodim sjajan život. Sav moj bol me je naučio zahvalnosti jer sam sazrela kao osoba. Toliko toga sam izgubila i više se nemam čega bojati – završava svoju ispovijest Ejmi Koplend.

(Espreso.rs/Express.hr)

O nama danilo

Vidi još

Da bi dobila pare, trebalo je da 5 godina bude u braku sa milijarderom, izdržala je 5 godina i 3 meseca, i zaradila 200 MILIONA DOLARA!

Svetskim medijima odjeknula je vest da se 50-godišnja Dženet Džekson razvodi od milijardera Visama al Mana, i to …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *