Home / Showbizz / ODLAZAK JOŠ JEDNE VELIKE LEGENDE: Preminuo Od Velikih Posledica Jakog SRČANOG UDARA!

ODLAZAK JOŠ JEDNE VELIKE LEGENDE: Preminuo Od Velikih Posledica Jakog SRČANOG UDARA!

Prvak od velike drame Srpskog narodnog pozorišta Mihajlo Badža Pleskonjić (59) preminuo je nazalost jutros u Novom Sadu”…Ova vest bila je zatekla Novosađane zato što se sve ovo bilo desilo munjevito nakon veoma kratke ali teške borbe sa ovom opasnom bolešću.

-Pleskonjić (21. jun 1958. – 22. mart 2017) je sad u Novom Sadu završio veliku gimnaziju i diplomirao na Akademiji umetnosti, na jednom vecem Odseku dramskih umetnosti (grupa za glumu) u klasi Dimitrija Đurkovića 1984, kada je i bio primljen za člana Drame Srpskog narodnog pozorišta.

-Godine davne 1984. na Susretu vojvođanskih pozorišta u Vršcu nagrađen je za jednu veliku ulogu Polija Bejkera u jednoj predstavi “Čovek je čovek”, a 1989. dobitnik je bio i Sterijine nagrade za najboljeg glumca na svome 34. pozorju za ulogu Bajre u predstavi “Tri čekića – O srpu da dalje i ne govorimo”.

-“Dobitnik je i godišnje velike nagrade Srpskog narodnog pozorišta 1990, takođe za jednu ulogu Bajre”…Pleskonjić će biti upamćen i po velikim nezaboravnim ulogama kao što su Poli Bejker u predstavi “Čovek je čovek”, Pjero u “Don Žuanu”…

 

“srbijadanas.com”

O nama cura

Vidi još

Slavu zamenili monaštvom: Nekada su bili poznate ličnosti, a onda su rešili da se posvete monaškom životu

Bili su sasvim obični ljudi svetovnog načina života. Javnost ih je upoznala na osnovu njihovog …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *