Home / Zabava i zanimljivosti / AKO VAŠE DETE IGRA IGRICU PLAVI KIT, ODMAH ZOVITE POLICIJU: MUP apelovao na sve roditelje u Srbiji!

AKO VAŠE DETE IGRA IGRICU PLAVI KIT, ODMAH ZOVITE POLICIJU: MUP apelovao na sve roditelje u Srbiji!

PAŽNJA! TERAJU DECU NA SAMOPOVREĐIVANJE I SAMOUBISTVO
BEOGRAD – Srpska policija, povodom video igre „Plavi kit“ koja kruži Internetom u zemljama u okruženju i u kojoj se deca pozivaju na samopovređivanje, pa čak i samoubistvo, apeluje na sve građane da ukoliko se sretnu sa takvom igricom u našoj zemlji to odmah prijave policiji.
U Srbiji nije zabeležilo nijedan slučaj koji ima veze sa video igrom „Plavi kit“, koja potiče iz Rusije.
 

” Pozivamo sve roditelje i nastavnike da razgovaraju sa decom i prate njihove aktivnosti na Internetu, kako bi ih zaštitili od ovog oblika ugrožavanja sigurnosti. Takođe, apelujemo na medije da posvete adekvatnu pažnju ovoj pojavi, kako bi se na vreme sprečile neželjene posledice u Srbiji.

MUP dodaje da igrica „Plavi kit“ pre svega je usmerena na mlađu populaciju. U periodu od 50 dana igranja pred decu se postavljaju različiti zadaci, u početku manje opasni poput gledanja horor filmova, zatim samopovređivanja urezivanjem plavog kita na rukama, a sve se završava pozivom na izvršenje samoubistva.

Ova opasna igrica prisutna je u mnogim državama i zbog nje je navodno stradalo više desetina maloletnika, te će stoga Odeljenje za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije pojačati aktivnosti ka smanjenju opasnosti od eventualne pojave igrice „Plavi kit“ u Srbiji.

(EPK)

O nama cura

Vidi još

Ovakvu scenu još niste videli: Žena uhvatila muža sa ljubavnicom! (VIDEO)

Žena je uhvatila nevernog supruga kako je varao dok je sedeo u kafiću sa svojom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *