Home / Zdravlje i ljepota / FENOMENALNA VEST: Možete da smršate samo uz pomoć VODE – evo kako!

FENOMENALNA VEST: Možete da smršate samo uz pomoć VODE – evo kako!

Britanski naučnici su dokazali da voda igra ključnu ulogu u smanjivanju kilaže. Naravno, recept nije da ništa ne jedete i da pijete samo vodu, već da pre svakog obroka popijete pola litre ove tečnosti!

Stručnjaci sa univerziteta u Birmingemu su za ovo istraživanje odabrali grupu gojaznih osoba koje su želele sa smanje kilažu. Svi su obavili razgovor s nutricionistom i dobili spisak zdravih namirnica, ali je suština bila u tome što je polovini njih savetovano da pre svakog obroka piju po pola litre vode! Drugoj polovini je rečeno da zamisle da su siti pre nego što počnu da jedu.

devojka pije vodu

Foto: Profimedia

Istraživanje je trajalo 12 nedelja, a rezultati su pokazali da su oni u grupi koja je pila vodu smršali u proseku 4,3 kilograma, a oni koji nisu ostali su samo bez po 0,8 kilograma! Profesorka Helen Pareti sa univerziteta u Birmingemu rekla je da bi gojazne osobe trebalo da piju vodu pre jela.

“Popijte pola litre vode tri puta dnevno pre glavnog obroka i smanjićete kilažu. Kada to kombinujete sa uputstvima o tome kako da povećate fizičku aktivnost i zdravije jedete, skinućete višak kilograma”, rekla je Pareti.

srbijadanas.com

O nama cura

Vidi još

SRUŠEN VELIKI MIT: Normalan pritisak nije 120 sa 80, već…

Već godinama živimo u zabludi o tome šta je normalan krvni pritisak, a kada je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *