Home / Zabava i zanimljivosti / Dragutin je najbolji šef među Srbima: Organizovao proslavu za svojih 500 radnika za 1. maj! (FOTO) (VIDEO)

Dragutin je najbolji šef među Srbima: Organizovao proslavu za svojih 500 radnika za 1. maj! (FOTO) (VIDEO)

Bravo Guto, legendo!

Poslodavac Dragutin Škrebić
Foto: atvbl.com

Igralo se kolo, služila čorba i pečenje, a za istom trpezom našli su se radnici i poslodavac. Mašine su odmarale, oni se veselili, a sve na račun firme.

Poslodavac iz Teslića, Dragutin Škrebić, svojim zaposlenima priredio je za praznik rada nesvakidašnji užitak – celodnevno veselje, na kome je, kako kaže, program bio spontan, baš kao i u radne dane.

Mislim da je vreme bilo da pokažemo da nije sve crno i da ima i svetlih primera. Ja i moji radnici smo na istom zadatku, ja trebam njima, oni trebaju meni – kaže Dragutin Škrebić.

On ima skoro pet stotina radnika, koji šiju obuću za izvoz, a razloga za slavlje kažu imaju ne samo danas.

– Kad je neka slava mi ne radimo zato što ne možemo organizovati proizvodnju tada, imamo kao što znate oko 60 dana praznika i sve se stigne uraditi, a plate dobijamo redovno – rekao je Rahman Bekrić, radnik.

– Imamo odlično uslove rada, šta god kažemo gazdi, on nam to ispuni. Menjala bih možda malo platu 20-30 maraka, ali zadovoljna sam i sa ovoliko. Plata je 500 maraka – ističe Aleksandra Janjić.

– Znaju da se vesele, pa zašto da im to ne omogućim – kaže poslodavac.

Ni radnici mu nisu ostali dužni. Iznenadili su ga tortom i poklonom. Nesvakidašnji šator na Hajdučkim vodama privlačio je i pažnju prolaznika. Ponosni su na teslićki primer i ministri republike Srpske.

Teslićani su počeli sa dvadeset radnika pre isto toliko godina. Taj jubilej slave u junu. Radnici mu se već raduju, a poslodavca kažu ne bi menjali kao ni posao.

(Telegraf.rs, atvbl.com)

O nama cura

Vidi još

Ovakvu scenu još niste videli: Žena uhvatila muža sa ljubavnicom! (VIDEO)

Žena je uhvatila nevernog supruga kako je varao dok je sedeo u kafiću sa svojom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *