Home / Zabava i zanimljivosti / Dao je otkaz i posljednja 93 eura uložio u svoj san: Danas zarađuje 40.000 eura mjesečno (FOTO)

Dao je otkaz i posljednja 93 eura uložio u svoj san: Danas zarađuje 40.000 eura mjesečno (FOTO)

Njegovo ime je Džoni Vard, ima 33 godine i on je pravi dokaz da se može uspjeti ukoliko imate san. Džoni je dao otkaz na svom poslu u Sidneju i posljednja 93 eura uložio u ono što je oduvijek htio da bude – želio je da postane bloger.

Johnny-Ward (1)

On je putujući svijetom do sada zaradio skoro dva miliona eura, a počeo je kao putnik koji je na leđima nosio sve u rancu. Danas, svoja putovanja masovno naplaćuje.

Džoni živi od reklama na svom blogu, a usput posjećuje zemlje o kojima je samo sanjao i tvrdi da je njegov život baš poput sna.

– Samo sam dao otkaz na pravom poslu u Sidneju zbog želje da putujem svijetom i budem bloger. Kad su mi se oglašivači javili nakon šest mjeseci, mislio sam da me prijatelji zezaju, ali srećom oglašivača nije otjeralo moje sumnjičavo odgovaranje i uspjeli smo da dogovorimo saradnju.

– Spavam po cijelom svijetu, radim i zabavljam se posvuda, budim se u čudna vremena da stignem na letove ili se javim poslovnim partnerima. Nemam neki dnevni raspored – rekao je za Dejli Mejl.

Rođen je u Irskoj, ali njegovi roditelji su se odselili u Sjevernu Irsku kad je bio dijete. Bili su siromašni pa roditelji nisu mogli da mu priušte putovanja. Nakon fakulteta odlučio je da učestvuje u medicinskim testiranjima lijekova, kako bi skupio novac za putovanja, s obzirom na to da nije mogao da računa na finansijsku pomoć mame i tate.

Johnny-Ward (2)

– Testiranja lijekova bila su jedini način da skupim pristojan iznos novca za kratko vrijeme. Potom sam radio u američkim ljetnjim kampovima sa djecom koja imaju teškoće u razvoju svakog leta, što mi je pružilo priliku da donekle utolim glad za putovanjima.

– Kad sam završio fakultet, morao sam da uradim nešto drastično kako bih mogao da putujem cijelo vrijeme. Dolazim iz siromašne porodice, moja mama je samohrani roditelj i nije mogla da mi da novac da putujem godinu dana po svijetu.

– Zato sam učestvovao u testiranjima lijekova i predavao engleski jezik na Tajlandu. To je bio jedini način da dođem do novog života punog avantura – ispričao je Džoni.

Da bi mogao dobro da zarađuje putujući svijetom palo mu je na pamet dok je radio u Sidneju, a novcem koji je zaradio platio je kartu u jednom smijeru za Zimbabvea.

Dodaje da su mu reklame na blogu omogućile da putuje po cijelom svijetu i da zaradi skoro dva miliona eura. Za pokretanje posla osim prve avionske karte trebalo mu je svega 100 dolara, koje je dao jednom Filipincu da mu napravi blog.

Johnny-Ward (3)

Pokrenuo sam blog, a ubrzo sam zarađivao oko 4.000 eura mjesečno. Pokrenuo sam još neke blogove, zaposlio još ljudi koji su pisali i ubrzo sam zarađivao više od 40 hiljada eura mjesečno – tvrdi Džoni.

Novac sam uložio u nekretnine i jako sam pažljiv sa novcem. Nakon što sam počeo da zarađujem, odlučio sam da posjetim svaku zemlju na svijetu i to je zaista onako čudesno kao što zamišljate. Tek sam odradio maleni dio svog putovanja, nadam se da će toga biti još – rekao je.

Ipak, priznaje da nije baš sve tako sjajno.

Johnny-Ward (4)

Kad samo imao 24-25 godina, prijatelji su me bez problema posjećivali bilo gdje, ali danas imaju hipoteke, vjeridbu i djecu, pa ih je teško nagovoriti da idu sa mnom. Najjezivije je bilo kad sam vidio kako pucaju u čovjeka ispred mene, 20 minuta nakon što sam sletio u Angolu – kaže Džoni.

Izvor: telegraf.rs

O nama cura

Vidi još

Ovakvu scenu još niste videli: Žena uhvatila muža sa ljubavnicom! (VIDEO)

Žena je uhvatila nevernog supruga kako je varao dok je sedeo u kafiću sa svojom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *