Home / Svijet i dešavanja / Lamija (17) je poslala poruku tati da više neće nositi hidžab, a njegov odgovor oduševio je 300.000 ljudi

Lamija (17) je poslala poruku tati da više neće nositi hidžab, a njegov odgovor oduševio je 300.000 ljudi

Posle odgovora njenog oca, Lamija je odlučila da neće skinuti maramu, a mnogi su je podržali u tome.

Lamija (17) iz Pensilvanije godinama je doživljavala online zlostavljanje zbog nošenja hidžaba. Kad ste Arapkinja i muslimanka u Americi, bezobrazne poruke i nisu tako neobična pojava, a to je na svojoj koži osetila i ova tinejdžerka.

Na svom Tviter profilu Lamija je objavila zaista ružnu poruku koju joj je poslao potpuni stranac.

– Kujo, prestani braniti islam, ćuti. Ne smeš skinuti maramu s glave jer bi tata ubio boga u tebi – napisao joj je neko.

Zbog ideje da je jedini razlog zašto nosi hidžab strah da bi je otac pretukao, Lamija je odlučila dokazati da to baš i nije tako. Poslala je poruku svom ocu u kojoj mu je najavila da će skinuti maramu s glave, a potom je dopisivanje s njim objavila na internetu.

Foto-ilustracija: Tanjug/AP

Foto-ilustracija: Tanjug/AP

– Tata, želim ti nešto reći – započela je.

– Reci, jesi li dobro – kratko je odgovorio otac, na šta mu je ona odgovorila da je sve u redu i da je razmišljala o tome da prestane nositi hidžab.

– Dušo, to nije odluka koju bi trebalo da ja donesem. To nije odluka koju nijedan muškarac ne bi trebalo da donese. Ako to želiš uraditi, slobodno. Bez obzira na sve, ja ću te podržavati – napisao je.

Njena objava s Tvitera lajkovana je 300.000 puta i podeljena 140.000. Lamija je pojasnila da neće skinuti hidžab, a mnogi su podržali i nju, ali i njenog oca.

Drugi pak tvrde da se previše priča o nasilju nad muslimankama, dok se zaboravlja da nasilje postoji u svim kulturama.

– A kad belac ubije belkinju jer se ne želi razvesti, to nije problem. Rasizam u najgorem obliku – napisala je jedna žena.

Uskoro se devojka ponovo oglasila i utvrdila da je pogrešno shvaćena.

(Telegraf.rs/Index.hr)

O nama danilo

Vidi još

Da bi dobila pare, trebalo je da 5 godina bude u braku sa milijarderom, izdržala je 5 godina i 3 meseca, i zaradila 200 MILIONA DOLARA!

Svetskim medijima odjeknula je vest da se 50-godišnja Dženet Džekson razvodi od milijardera Visama al Mana, i to …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *