Home / Zabava i zanimljivosti / Stan u Sarajevu koji je oduševio sve koji su ga vidjeli (FOTO)

Stan u Sarajevu koji je oduševio sve koji su ga vidjeli (FOTO)

Stan AA se nalazi u Sarajevu, naselje Nova Breka. Prostire se na 63,00 kvadratnih metara u suterenu, te ima divnu baštu od 100,00 kvadratnih metara.

Apartman je bio u lošem stanju, sa malim tamnim skučenim sobama, koje su gušile prostor. Tim arhitektonskog biroa SOVA je uspio da otvori prostor, da ga napravi svjetlijim i udobnijim, piše Decorinportal.

Tako je centralni dio prostora postao viseći krevet odnosno čelična galerija, do koje se dolazi stepenicama iz dnevne sobe. Pored dvije spavaće sobe, dobili su dodatni prostor za spavanje za goste, a prostor se može iskoristiti i kao igraonica za djecu.

Ideja vodilja je bila da se stvori moderni prostor, u kojem se kombinuje industrijski stil sa savremenim materijalima poput stakla i metala, te minimalizam sa vintage keramikom, drvetom koji izgleda staro i vintage oblicima namještaja, marokanskim tepisima i Edison rasvjetom.

Vrt je obogaćem prelijepim ukrasnim biljkama, rasvjetom, mjestom za druženje te zelenim zidom koji ima ulogu granice između vlasnika i susjeda te pruža privatnost. U isto vrijeme čini vrt ekološkim, zelenim i divnim.

U priloženoj fotogaleriji pogledajte kako izgleda ovaj stan.

screenshot_60

screenshot_61

screenshot_62

screenshot_63


Stan u Sarajevu odusevio je sve koji su ga vidjeli by kucasnova

fokus.ba

O nama danilo

Vidi još

Ovakvu scenu još niste videli: Žena uhvatila muža sa ljubavnicom! (VIDEO)

Žena je uhvatila nevernog supruga kako je varao dok je sedeo u kafiću sa svojom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *