Home / Zabava i zanimljivosti / OVO SE ZOVE HRABROST: Doktori širom sveta masovno rade ovu tetovažu. RAZLOG JE VEOMA JAK!

OVO SE ZOVE HRABROST: Doktori širom sveta masovno rade ovu tetovažu. RAZLOG JE VEOMA JAK!

Znate da nema ničeg goreg, nego što je bolest. Ipak ima – biti doktor i biti bolestan. To je to, dok se velika većina nas plaši ili se pita šta će se desiti sa našim telima, doktori tačno znaju šta će!

Godine prakse i kontinuiranog učenja učinili su da zdravstveni radnici tačno znaju koje su granice njihovog tela.

Profesor Ken Muri sa Univerziteta Južne Kalifornije, koji je napisao članak sa svim idejama i konceptima koji govore o “prihvatanju smrti”, bacio je akcenat na svoje lično iskustvo

”Ne intubirajte, Ne reanimirajte!”

lavozdelmuro.netProfesor Ken Muri pisao je o svom kolegi i mentoru, Čarliju, kome je dijagnostifikovan rak gušterače. Predložena mu je operacija, uz produžetak životnog veka za još 5 godina, alidosta lošiji kvalitet života. Čarli je to odbio i odmah je ustao iz bolničkog kreveta.

Otišao je svojoj kući i preostalo vreme proveo sve vreme sa voljenim osobama i radeći stvari koje je oduvek voleo. Nekoliko mjeseci kasnije, umro je kod kuće. On nije primio hemoterapiju, niti je opteretio Fond za zdravstveno osiguranje.

lavozdelmuro.netTo nije nešto o čemu volimo da razgovaramo, ali i doktori će umreti!

Vrlo često, njima se poklanja nešto bolji tretman nego običnim pacijentima. Međutim, pravi lekar, vođen etičkim principima, svestan je da je smrtan i to prihvata. Želi da njegove kolege spasu neko dete ili mlađu osobu, a da njega psute da ide svojim putem. Želi da i nakon smrti ostane heroj!

lavozdelmuro.netSmatra se da, bilo iz ideoloških razloga ili zbog savremene medicinske tehnologije, u svetu sve više i više ljudi dobijaju medicinsku pomoć, koja im samo produžava agoniju i čini da ostanu među četiri zida, nikako ne doprinoseći ovom društvu.

lavozdelmuro.netMožemo govoriti o “pravu na smrt”? U nekim zemljama poput Holandije, eutanazija je legalna i njihova Vlada je verifikovala Zakon o značaju tetovaže na telu pacijenta, kojom on daje obaveštenje lekarima.

lavozdelmuro.netKen nam govori  i o svom ujaku, kome je bio dijagnostifikovan tumor na mozgu i preporučene su mu tri do pet intervencije nedeljno. Hemoterapije bi mu produžile život za oko 4 meseca:“Znao sam da želim kvalitet u životu, a ne samo kvantitet.”

Odbio je hemoterapije i prihvatio da uzima samo pilule za otok mozga.

lavozdelmuro.netProveli smo narednih osam meseci zajedno, jer to nismo uradili decenijama. Otišli smo u Diznilend, proveli sate u gledajući sport i jedući omiljenu hranu.

Imao je jake bolove, ali ostao jak u duhu. Jednog dana, nije se probudio. Tokom naredna tri dana je otišao u neku vrstu kome, poput sna i umro.

Troškovi njegove zdravstvene zaštite za osam meseci, bili su svega 20$, koliko je potrošeno za tablete protv bolova.

lavozdelmuro.net

Koje je vaše mišljenja o ovome? Pišite nam!

Izvor:Likemag.com

O nama danilo

Vidi još

Ovakvu scenu još niste videli: Žena uhvatila muža sa ljubavnicom! (VIDEO)

Žena je uhvatila nevernog supruga kako je varao dok je sedeo u kafiću sa svojom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *