Home / Zabava i zanimljivosti / Ove stvari odmah izbacite iz novčanika: Ako ih držite tu, gubite mnogo!

Ove stvari odmah izbacite iz novčanika: Ako ih držite tu, gubite mnogo!

U mnogim novčanicima mogu se naći predmeti kojima tu nije mesto. Da bi smanjili štetu u slučaju gubitka, najbolje bi bilo da iz njega izvadite ovih pet stvari.

Zapisane pinove ili lozinke

Znamo da nije jednostavno da zapamtite sve lozinke sa pinovima koje koristite, ali ih nikako ne biste smeli držati zapisane u novčaniku. Držanje pinova zajedno s debitnim i kreditnim karticama u novčaniku, recept je za katastrofu. Pokušajte da zapamtite lozinke i pinove, a zapisane ih držite samo ako je to nužno i to podalje o kartica.

Kartice koje retko koristite

U novčaniku nosite samo one kartice koje koristite redovno. Mnogi ljudi u novčanicima drže kartice koje nikada ne koriste, a ako izgubite i jednu od njih, šteta može biti ogromna. U slučaju da izgubite novčanik moraćete da otkažete kartice iako u njemu nosite i one koje gotovo nikada ne koristite.

Rezervni ključ

Izgubljeni novčanik u kom su dokumenti s vašom kućnom adresom i rezervni ključ od vašeg doma, poziv je lopovima i provalnicima. Ako izgubite novčanik u kom ste imali rezervni ključ, kao meru sigurnosti trebali biste promeniti bravu na ulaznim vratim što nije jeftina investicija. Umesto da ga stavite u novčanik, rezervni ključ dajte rođaku ili prijatelju.

Račune

Iako se na računima nalazi samo zadnjih pet znamenki broja vaše debitne ili kreditne kartice, veštom kradljivcu ličnih podataka to može biti dovoljno da “iskopa” ceo broj. Zato će biti najbolje da uvek izvadite račune iz novčanika i stavite ih na neko sigurno mjesto. Na taj način novčanik ćete držati urednim jer neće biti zatrpan kojekakvim potvrdama o plaćanju.

Rodni list

S obzirom da je reč o prvom dokumentu koji dobijemo kada se rodimo i da je bitan za izdavanje svih ostalih ličnih dokumenata, rodni list izuzetno je važno čuvati od gubitka. Njemu nikako nije mesto u novčaniku, već ga uvek držite na sigurnom.

(Telegraf.rs/zadovoljna.hr)

O nama danilo

Vidi još

Ovakvu scenu još niste videli: Žena uhvatila muža sa ljubavnicom! (VIDEO)

Žena je uhvatila nevernog supruga kako je varao dok je sedeo u kafiću sa svojom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *