Home / Zdravlje i ljepota / OBAVEZNO PROČITAJTE! Ekstremna navika grickanja noktiju je ubila ovog čoveka!

OBAVEZNO PROČITAJTE! Ekstremna navika grickanja noktiju je ubila ovog čoveka!

Svi mi smatramo da je grickanje noktiju znak nervoze. Međutim, ovo može da bude uzrok dosta problema i ponekada može da dovede i do smrti. Da, istina je.
Ako vi ili vaši bližnji imate ovu naviku, učinite sve da je se odreknete.U nastavku se nalazi priča o osobi koja nije postupila po savetu lekara i nastavila je da grize nokte. Rezultat je pred vama.Ovo je Džon Gardener. 40-godišnji čovek koji nije mogao da prestane da gricka nokte, čak i nakon zabrane lekara. Ova navika dovela je do septičke infekcije koja je bila jako teška i dovela je do srčanog udara.

Grickanje je jako opasno. Doktori kažu da je grickao nokte i prste dok ne prokrvare. Zbog te navike, njegovi prsti su bili upropašćeni i postali su neosetljivi na bol.

 

Anksioznost i depresija su uzrok.

Njegov doktor, Vernon rekao je: “Džonovi nokti su uvek bili u jako lošem stanju, često su krvarili kada je dolazio.” On je još i objasnio da je njegova navika nastala zbog anksioznosti i bivala je sve gora kada je upao u depresiju.

Septička infekcija

Početno krvarenje završilo se pogoršanjem, ali jedna od tih rana dobila je septičku infekciju. Ni antibiotici nisu mogli da mu pomognu pa su mu vrhovi prstiju bili amputirani. Osećao se dobro neko vreme, ali to nije potrajalo. Prema hirurgu, samo nekoliko dana nakon Džonovog 40-og rođendana, imao je srčani udar zbog septičke infekcije.

 

Ovo zaista nije bilo očekivano. Za tim doktora i za njegovu porodicu ovo je bila neočekivana tragedija. ” jako nas je ovo pogodilo, ne bih želela da se ovo nikome dogodi, ovo je zaista velika tragedija”, rekla je Žan Gardener, njegova majka.

Nakon čitanja ovoga, nadamo se da ćete postati oprezni i da ćete reći i vašim prijateljima za ovo.

(Ilyke)

kurir.rs

O nama danilo

Vidi još

SRUŠEN VELIKI MIT: Normalan pritisak nije 120 sa 80, već…

Već godinama živimo u zabludi o tome šta je normalan krvni pritisak, a kada je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *