Home / Zabava i zanimljivosti / Pogledajte zašto se u Jablanici jede NAJBOLJA janjetina na svijetu!

Pogledajte zašto se u Jablanici jede NAJBOLJA janjetina na svijetu!

Jablanica je u Drugom svjetskom ratu bila poprište jedne od najvećih bitki na Balkanu. Kao podsjetnik ostao je srušeni most, pomoću kojeg je Tito sa partizanima izvojevao jednu od najvećih i najhumanijih pobjeda u “onom” ratu.

Ashampoo_Snap_2016.06.21_08h14m05s_001_

Jablaničko jezero, pored toga što je vještački napravljeno kako bi opskrbljivao vodom hidrocentralu, jedno je od najljepših u našoj zemlji. Neretva, okolne planine, čine ovaj grad jednim od najljepših.

Ljubitelji nogometa na prvi pomen ovog grada sjete se Vahe Halilhodžića i Hasana Salihamidžića, a košarke Mirze Teletovića.

Međutim, ruku na srce, kad se spomene ovaj hercegovački grad većina Bosanaca i Hercegovaca pomisli na janjetinu. Tradiciju koju je svojevremeno pokrenuo pokojni Gojko, danas je svojevrstan brand ovog grada.

Mnogi koji su svratili u Jablanicu i “omastili brke” spremni su reći da se u Jablanici jede najbolja janjetina na svijetu.

U istinitost ovih tvrdnji pokušala se uvjeriti i ekipa Fokus TV-a, te smo posjetili restoran “Sedmicu”. U porodičnom restoranu u pripremi specijaliteta pridržavaju se tradicionalnih načina. A kako sve to izgleda pogledajte u video prilogu.

Pogledajte video:

izvor: fokus.ba

O nama danilo

Vidi još

Ovakvu scenu još niste videli: Žena uhvatila muža sa ljubavnicom! (VIDEO)

Žena je uhvatila nevernog supruga kako je varao dok je sedeo u kafiću sa svojom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *