Home / Linkovi / UŽAS U MRTVAČNICI: Mladić koji pere leševe vidio nešto što mu je “skratilo život”…

UŽAS U MRTVAČNICI: Mladić koji pere leševe vidio nešto što mu je “skratilo život”…

Mate R. (20) je prosječan mladić koji studira i radi, kao i mnogi njegovi vršnjaci. Ali, on ima neobično zanimanje – perač je leševa u jednoj zagrebačkoj klinici. Ovaj posao, koji mnogi ne mogu da rade, on opisuje kao posao kao i svaki drugi. Samo da nije jednog slučaja koji mu je “skratio život”…

Naime, u toku jednog noćnog dežurstva, u mrtvačnicu klinike je dovezen leš direktno iz operacionalne sale. U pitanju je bila jedna 80-godišnja baka, koja je imala infarkt, i doktori su pokušali da je operišu, ali srce joj je stalo i ona je po protokolu proglašena mrtvom.

– Mi ne znamo puno o pacijentima čija tijela dovoze kod nas i koja spremamo za sahranu, na njima stoje samo imena i godište, i to je sve. Kada radite ovaj posao, trudite se da se ne udubljujete suviše u ličnosti preminulih, jer je to osnovna stvar koju morate da naučite da biste mogli da radite ovo što ja radim, ispričao je ovaj mladić.

– Primio sam leš te gospođe i krenuo da pripremam tuš i rukavice za pranje, kada mi se učinilo da joj stopalo stoji odmaknuto od drugog, a bila su spojena kada je tijelo dovezeno. Mislio sam da sam pogrešio, ali sljedećeg trenutka sam vidio kako se prsti na nogama mrdaju. U šoku sam svukao pokrivač sa pokretnog ležaja i pogledale su me nečije izbezumljene oči, ispričao je Mate prisećajući se straha koji je osjetio.

– Mislim da mi je to bio najstrašniji trenutak u životu. Gledate sve te horor filmove, ali ipak niste pripremljeni na ovako nešto. Mislim da sam se nakratko onesvijestio, jer kad sam došao k sebi, u sobi su bili i drugi tehničari, a starica je već odvezena nazad na reanimaciju – prisjetio se.

Ispostavilo se da je starici nakratko srce stalo tokom operacije, ali da je zapravo upala u duboku komu iz koje se nakon 10 sati u mrtvačnici, probudila.

(Doznajemo.com)

O nama cura

Vidi još

Kada je saznao da ga vara, ženinom ljubavniku poslao listu želju. Želja broj sedam natjerat će vam suze na oči

Društvenim mrežama proširilo se pismo jednog prevarenog muža. Naime, kada je saznao da ga žena …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *