Za svaki od njih prolazite posebnu proveru, ali se isplati. Srpska vojska traži radnike za 3 zanimanja sa najsimpatičnijim nazivima: – Vesti Balkan
Home / Linkovi / Za svaki od njih prolazite posebnu proveru, ali se isplati. Srpska vojska traži radnike za 3 zanimanja sa najsimpatičnijim nazivima:

Za svaki od njih prolazite posebnu proveru, ali se isplati. Srpska vojska traži radnike za 3 zanimanja sa najsimpatičnijim nazivima:

Svako radno mesto je specifičnije od prethodnog

U moru poslova za različite kategorije menadžera, čije funkcije čak ni ne razumemo, pojavila su se tri oglasa za posao kakve nismo skoro videli. A zvuče mnogo simpatičnije od gorepomenutih. Još je zanimljivije što ti oglasi potiču od Vojske Srbije.

Da li ste uopšte znali da u Srbiji postoji potražnja za pozicijom poslužioca mina ili nišandžije? I da li ste znali da je u Vojsci Srbije u ovom trenutku potreban jedan berberin – rukovalac kupatila.

Kako bismo bolje razumeli o kakvim se tačno poslovima radi, potražili smo odgovore u Vojsci Srbije.

– Poslužilac mina je specifično radno mesto, kojeg nema na tržištu rada, a osposobljavanje za isto vrši se samo u jedinicama Vojske Srbije. To je radno mesto u rečnim jedinicama i podrazumeva izvršavanje zadataka i dužnosti na brodu – objasnili su nam.


Foto: Ministarstvo odbrane

– Nišandžija je takođe specifično radno mesto, kojeg nema na tržištu rada, a obuhvata poslove i zadatke u sastavu posluga i posada oružja i oruđa kojim su opremljene jedinice roda pešadije i artiljerije i oklopne jedinice.

– Berberin – rukovalac kupatila je radno mesta u intendantskoj službi koja izvršava poslove u uslužnim delatnostima (usluge šišanja; odgovorno je lice za korišćenje, održavanje i namensku upotrebu objekata za kupanje pripadnika Vojske Srbije). Radi popune ovog radnog mesta, kandidat treba da ima odgovarajuću stručnu spremu, završenu školu za berberina, tj. frizera – rekli su nam u Vojsci Srbije.


Foto: Pixabay

Da biste uopšte pomislili da budete deo ove značajne srpske institucije, svaki kandidat mora da ispuni određene uslove.

– Svaki kandidat mora biti zdravstveno i psihofizički sposoban da služi u Vojsci Srbije, da mu ranije nije prestajao radni odnos u državnom organu zbog teže povrede dužnosti radnog odnosa, da nije osuđivan na kaznu zatvora od najmanje šest meseci. Takođe, kandidat mora biti bezbednosno proveren, a jedan od uslova je i da je odslužio vojni rok sa oružjem – glasi detaljno objašnjenje.

Konkurs je i dalje otvoren.

telegraf.rs

O nama cura

Vidi još

Poznatu pevačicu i sestru Dragana Bjelogrlića godinama gledate: Da li ste znali da je on NJEN BRAT? (FOTO)

Uvek nasmejana i spremna za šalu Zorana je nedavno proslavila 52. rođendan. Pred samo rođendansko …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *