Home / Astrologija / Šta su OPSESIJE horoskopskih znakova

Šta su OPSESIJE horoskopskih znakova

Svaki od znakova Zodijaka ima svoje opsesije koje mu svjesno ili nesvjesno kontrolišu život. Biku je najveća opsesija novac, a Škorpiji odanost.

Pripadnici ovog znaka neustrašivi su i entuzijasti u svim poljima života, pa i u svojim malim opsesijama. Stalno traže nešto novo u životu, a tu glad najčešće vole da utole u satima šopinga. Njihova opsjednutost kupovinom ide iz krajnosti u krajnost u tolikoj mjeri da im to u potpunosti preuzima život, piše “24sata“…

Novac i luksuz glavna su opsesija Bika

Bikovi su stabilni, uporni i izdržljivi, a svi kvaliteti pomažu im da steknu dobru poziciju na poslu. Ne boje se naporno da rade, a sve s jednim ciljem, da steknu što više novca. Veliki iznos na tekućem računu omogućava im uživanje u luksuzu koji cijene jednako kao i novac, ali ne ustručavaju se da ga troše na druge.

Blizanci nigdje ne idu bez gedžeta

Živahni i društveni pripadnici ovog znaka opsjednuti su tehnikom, odnosno svim gedžetima koji im omogućavaju bolju komunikaciju sa svima koje vole. To je njihov prozor u svijet, a obožavaju ih zbog slobode koju im pružaju. Isto tako slabi su na modu i spremni su cijeli svoj dan da potroše na kombinovanje novih modnih trendova.

Rak žudi za uspjehom

Saosjećajni Rakovi uvijek su spremni da pomognu, ali samo ako se to ne kosi s njihovim uvjerenjima. Oni jasno izražavaju svoje stavove i svima pokazuju šta im se sviđa, a šta ne. Žude za uspjehom i spremni su za to da idu i iznad svojih granica. Taj uspjeh je najčešće vezan uz porodični i privatni život.

Lav ima glavnu opsesiju – nadmoć

Pripadnici ovog znaka imaju određenu aristokratsku osobinu koja ih tera da u svemu budu najbolji. Upravo je to njihova najveća opsesija, nadmoć i superiornost nad drugima. Vole drugima da pokažu da se odlično snalaze na svim poljima života i neće se ustručavati da pokažu kada nisu u pravu.

Djevica je opsjednuta redom

Pedantne Djevice opsjednute su redom u tolikoj mjeri da im se život često samo oko toga i vrti. Najviše od svega cijene tačnost i disciplinu, a ako im to neko poremeti pretvaraju se u prave kraljice drame. Opsesija savršeno uređenim svakodnevnim rasporedom graniči se sa opsesivno-kompulsivnim poremećajem.

Vaga žudi za ravnotežom

Vage su sklone pretjeranom analiziranju, stoga ne čudi što su opsjednuti životnom ravnotežom. Taj balans nastoje da postignu lijepim stvarima, bilo nakitom, putovanjima ili odjećom. Problem je u tome što taj svoj poriv ne mogu da kontrolišu pa šoping može da ih izbaci iz takta.

Škorpija je opsjednuta lojalnošću

Pripadnici ovog znaka poznati su po svojoj misterioznoj i posesivnoj prirodi pa u životu najviše žude za iskrenošću i lojalnosti. Oni žele odnose pune povjerenja, a svojom opsesijom smatraju veliku želju za znanjem. Ne libe se da pokažu svoje znanje koliko god to drugim znakovima išlo na živce.

Putovanja su glavna opsesija Strijelca

Baš kao i Ovnovima, i Strijelci najviše u životu vole avanture i aktivnosti. I dok su drugi opsjednuti nadmoći i iskrenim odnosima, njihova mala opsesija su putovanja i napravit će sve kako bi što češće putovali. Jedino tako mogu da se riješe viška energije po kojoj su toliko poznati.

Jarac je opsjednut samim sobom

I dok su drugim pripadnicima Zodijaka važnije materijalne stvari, Jarac je opsjednuti samo jednom – samim sobom. On ima egocentričnu crtu koja ga tjera da sve uradi u svoju korist, bez obzira povrijedilo to nekoga ili ne. Upustit će se u lov na uspeh i gaziti po drugima, osim ako ga strah da će izgubiti nešto još važnije ne natjera da odustane.

Vodolija želi da bude najkreativnija u društvu

Šarmantni pripadnici ovog znaka imaju stalnu potrebu da budu najkreativniji u društvu. Stalno nešto stvaraju i pravi su inovatori, ali to više rade za svoju dušu nego zbog uspjeha. Iako im priznanja gode, bitnija im je titula najkreativnijeg znaka u društvu.

Ribama zavisnosti nisu strane

Ribe su pravi sanjari i žive u svom svetu koji su skrojili po svojoj mjeri. Pripadnici ovog znaka su labilni stoga ne čudi što se lako navuku na nezdrave navike, poput brze hrane, kockanja ili alkohola. Jednom kad to probaju postaju toliko time zaokupljeni da se teško mogu izvući.

24sata.hr

O nama cura

Vidi još

Čuvajte se ljubomore ova tri horoskopska znaka!

Ljubomora je osećaj koji je često nerazdvojan od ljubavi, no jednako kao što može uništiti …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *